Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/11440
Название: Forced Cooling Modeling in Grinding
Авторы: Lishchenko, Natalia
Ліщенко, Наталя Володимирівна
Лищенко, Наталия Владимировна
Larshin, Vasily
Ларшин, Василь Петрович
Ларшин, Василий Петрович
Marchuk, Irina
Марчук, Іріна Вікторівна
Марчук, Ирина Викторовна
Ключевые слова: Grinding temperature
Heat exchange
Modeling
Heat conduction
Дата публикации: 2020
Издательство: Springer, Cham
Библиографическое описание: Lishchenko, N. V., Larshin, V. P., Marchuk, I. V. (2021). Forced Cooling Modeling in Grinding. Proceedings of the 6th International Conference on Industrial Engineering (ICIE 2021), Lecture Notes in Mechanical Engineering, р. 1140-1149.
Lishchenko, N. V. Forced Cooling Modeling in Grinding / N. V. Lishchenko., V. P. Larshin, I. V. Marchuk // Proceedings of the 6th International Conference on Industrial Engineering (ICIE 2021) : Lecture Notes in Mechanical Engineering. - 2021. - P. 1140-1149.
Краткий осмотр (реферат): A mathematical model is developed for a grinding temperature cycle, invariant to the machining material properties and grinding modes with the managed dimensionless parameters of forced cooling, taking into account the heat exchange and grinding fluid temperature. The influence of these parameters on the dimensionless and dimensional grinding temperature is investigated. A grinding temperature cycle mathematical model includes the heating and cooling stages with and without grinding fluid application. The influence of the grinding fluid temperature and the heat transfer coefficient on the grinding temperature is established. Comparative studies of one- and two-dimensional solutions of the heat conduction differential equation that take into account the forced cooling during grinding have been carried out. The difference in the results of calculating the dimensionless temperature by the solutions of one- and two-dimensional mathematical models does not exceed 4.5–10.6%. The comparison of the two models is performed for the Peclet number with the value of more than 4 which just takes place in contemporary profile grinding.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://link.springer.com/chapter/10.1007%2F978-3-030-54817-9_133
https://doi.org/10.1007/978-3-030-54817-9_133
http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/11440
Располагается в коллекциях:Статті каф. ТМ ІПТДМ

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Lishchenko-Larshin-Marchuk.pdf78.56 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.