Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/14180
Название: ENGLISH FOR ENGINEERS Підручник для бакалаврів напрямків «Автомобільний транспорт», «Електротехніка», «Радіоелектронні пристрої», «Програмна інженерія»
Авторы: Шапа, Людмила Миколаївна
Борисенко, Тетяна Іллівна
Дьяченко, Галина Федорівна
Томенко, Марина Геннадіївна
Неврева, Марія Миколаївна
Shapa, Liudmyla
Borysenko, Tetiana
Diachenko, Halyna
Tomenko, Maryna
Nevreva, Mariia
Ключевые слова: English
Engineers
Automobile
Electrical
Radio-electronic
Software
Дата публикации: 2023
Издательство: Одеса: Екологія
Библиографическое описание: English for Engineers : підруч. для бакалаврів напрямків «Автомобільний транспорт», "Електротехніка», "Радіоелектронні пристрої», «Програмна інженерія» / Л. М. Шапа, Г. Ф. Дьяченко, М. М. Неврева, Т. І. Борисенко, М. Г. Томенко. – Одеса: Екологія, 2023. – 192 с.
Краткий осмотр (реферат): Підручник «Англійська мова для інженерів» призначений для бакалаврів немовних вузів наступних напрямків «Автомобільний транспорт», «Електротехніка», «Радіоелектронні апарати», «Програмна інженерія». Метою підручника є взаємозв'язане формування у студентів вмінь та навичок в різних видах мовної комунікації (читання, письма та говоріння англійською мовою) відповідно до Програми за тематикою включених напрямків. За рахунок тренування в читанні текстів і виконання завдань комунікативного характеру студенти підвищують рівень практичного володіння англійською мовою за напрямком з рівня В1 до рівня В2 (за критеріями Документа Ради Європи «Загальноєвропейські компетенції володіння іноземною мовою: Вивчення, викладання, оцінка» - CEFR), що дає можливість: •• вільно читати оригінальну літературу іноземною мовою у відповідній галузі знань; •• оформляти витягнуту з іноземних джерел інформацію у вигляді перекладу або резюме; •• робити повідомлення і доповіді іноземною мовою на теми, пов'язані з науковою роботою майбутнього фахівця; •• вести бесіду за напрямком. Підручник містить 4 основних цикли (Units), об'єднаних за тематикою вказаних напрямків і ідентичними у структурному відношенні. Кожний цикл складається з 10 автентичних текстів та комплексу мовних вправ, які розраховані на удосконалення навичок активізації словарного і граматичного мінімуму професійного спрямування. При розробці системи завдань і вправ використані елементи функціонально-комунікативного вчення іноземної мови, в якої явища мови розглядаються як система комунікативних функцій, що виконуються певними мовними одиницями. Так, комунікативні функції, типові для текстів зазначених технічних профілів – визначення об'єкту або поняття; розуміння основної ідеї та деталей тексту; розуміння основних положень чітко промовлених висловлювань, обмежених літературною нормою за певною темою; опис-узагальнення на підставі контексту – знаходять своє відображення як у текстовому матеріалі, так і в наборі лексичних одиниць і словосполук. Лексична наповненість підручника забезпечує підготовку до міжнародного усного і письмового спілкування англійською мовою, що має за мету оволодіння лексичними і стилістичними навичками, а також уміння розмовляти, читати, листуватися, перекладати, конспектувати, згортати і розгортати усну і письмову англомовну інформацію наукового функціонального стилю, що передбачено вимогами Програми вивчення іноземних мов у нефілологічному вузі. В кінці підручника відповідно до сучасних методичних норм знаходиться додаток – ключи (Keys) до більшості завдань і вправ.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/14180
Располагается в коллекциях:Підручники, навчальні посібники каф. ІМ

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Book_ ENGLISH FOR ENGINEERS.pdf2.36 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.