Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/15130
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorАфанасенко, Костянтин-
dc.contributor.authorAfanasenko, Kostiantyn-
dc.contributor.authorФонар, Людмила Сергіївна-
dc.contributor.authorFonar, Liudmyla-
dc.date.accessioned2025-04-29T08:34:45Z-
dc.date.available2025-04-29T08:34:45Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationАфанасенко, К. Інтелектуальна система розпізнавання сортів горіхів для підвищення безпеки харчових продуктів / К. Афанасенко ; наук. керівник Л. Фонар // Еколог. безпека та сталий розвиток : тези доп. студент. наук.-практ. конф., м. Одеса, 29 квіт. – 1 трав. 2025 р. – Одеса, 2025. – Вип. 1. – С. 26–28.uk
dc.identifier.urihttp://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/15130-
dc.description.abstractУ роботі розглядається проблема безпеки харчових продуктів у контексті поширення алергій на горіхи. З метою зниження ризику алергічних реакцій запропоновано використання інтелектуальної системи для автоматичного розпізнавання сортів горіхів за допомогою комп’ютерного зору та машинного навчання. Наведено етапи побудови моделі, підбір та анотація навчальної вибірки. Обґрунтовано доцільність використання такого підходу в закладах освіти та побуті. Робота пов’язана з цілями сталого розвитку ООН, зокрема у сферах здоров’я, інновацій та відповідального споживання.en
dc.description.abstractThe paper addresses the issue of food safety in the context of the growing prevalence of nut allergies. To reduce the risk of allergic reactions, the use of an intelligent system for automatic recognition of nut types based on computer vision and machine learning is proposed. The stages of model development, dataset selection, and annotation are described. The feasibility of using such an approach in educational institutions and everyday life is substantiated. The work is aligned with the UN Sustainable Development Goals, particularly in the areas of health, innovation, and responsible consumption.en
dc.language.isouken
dc.publisherНаціональний університет "Одеська політехніка"en
dc.subjectхарчові алергениen
dc.subjectгоріхиen
dc.subjectмашинне навчанняen
dc.subjectкомп’ютерний зірen
dc.subjectбезпека продуктівen
dc.subjectсталий розвитокen
dc.subjectавтоматичне розпізнаванняen
dc.subjectfood allergensen
dc.subjectnutsen
dc.subjectsustainable developmenten
dc.subjectmachine learningen
dc.subjectautomatic recognitionen
dc.subjectfood safetyen
dc.subjectcomputer visionen
dc.titleІнтелектуальна система розпізнавання сортів горіхів для підвищення безпеки харчових продуктівen
dc.title.alternativeIntelligent system for nut type recognition to enhance food safetyen
dc.typeConference proceedingsen
opu.citation.firstpage26en
opu.citation.lastpage28en
opu.citation.conferenceЕкологічна безпека та сталий розвитокen
opu.staff.idfonar@op.edu.uaen
opu.conference.dates29 квітня 2025 – 1 травня 2025en
Располагается в коллекциях:Екологічна безпека та сталий розвиток

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
26-28-Afanasenko.doc565 kBMicrosoft WordПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.