Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/12650
Название: Спектрофотометричні методи для оцінювання рівня глюкози в крові
Авторы: Вуйцік, Вальдемар
Vujcik, Valdemar
Хоменко, Жанна
Homenko, Janna
Зильгараєва, Алія
Zylgaraeva, Alia
Павлов, Сергій
Pavlov, Sergiy
Прокопович, Ігор Валентинович
Prokopovich, Ihor
Ключевые слова: спектральні властивості
фотометрія
транспортний коефіцієнт
біологічна тканина
цукровий діабет
Дата публикации: 2022
Издательство: Одеса, ОП
Библиографическое описание: Спектрофотометричні методи для оцінювання рівня глюкози в крові / В. Вуйцік, Ж. Хоменко, А. Зильгараєва, С. Павлов, І. Прокопович // Сучасні технології біомед. інженерії = Modern technologies of biomedical engineering : матеріали Міжнарод. наук.-практ. конф., м. Одеса, 25−27 трав. 2022 р. / Нац. ун-т «Одес. політехніка». – Одеса, 2022. – С. 82–86.
Краткий осмотр (реферат): Спектрофотометрія як метод заснована на пропусканні випромінювання через досліджуваний зразок реєстрації розсіяного випромінювання. Показано, що широкі функціональні можливості методу спектрофотометрії не використовуються в повній мірі в медичній діагностиці in vivo. Для опису реєстрованого розсіяного в зворотному напрямку випромінювання проаналізовані морфологічні особливості клітин і тканин і вибрано відповідне спрощене математичне рішення задачі розсіювання на основі показника заломлення, форми і розміру досліджуваних клітин і їх органел. Розглянуто чутливість формул до кожного параметру. виявлено залежність транспортного коефіцієнта розсіювання від анатомічних характеристик структури тканин на клітинному рівні. Регулювання концентрації глюкози у крові належить до одним із найважливіших життєвих процесів саморегулювання організму людини. Це пов’язано з тим, що для клітин глюкоза є джерелом життєвої енергії, а також є вихідним матеріалом для багатьох біохімічних синтезів. Знаходження рівня глюкози в межах від 60 до 100 мг/дл (від 3,3 до 5,5 ммоль/л) є нормою, оскільки саме при цих значеннях забезпечується оптимальна життєдіяльність клітин та органів, зокрема нервових клітин та мозку людини. Пропонується для проведення біомедичних дослдіжень спектрофотометричними методами застосовувати оптоволоконний спектрометр AvaSpec-ULS2048-USB2 для визначення рівня глюкози в крові.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/12650
Располагается в коллекциях:Матеріали конференцій, семінарів каф. БІ
Сучасні технології біомедичної інженерії : Матеріали міжнародної науково-технічної конференці

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Страницы из БМІ-2022 Одеса травень 25-27-27.pdf699.38 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.